Новий глава МЗС відкликав тимчасового повіреного в Грузії

Неділя, 8 вересня 2024, 22:18
Новий глава МЗС відкликав тимчасового повіреного в Грузії
Андрій Сибіга, фото з його Facebook

Новий голова МЗС Андрій Сибіга ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина, а також вніс подання про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець.

Джерело: Сибіга у Facebook

Деталі: Міністр повідомив, що в неділю провів нараду з українськими послами та генконсулами.

Реклама:

Пряма мова: "Озвучив дуже чіткі критерії ефективності роботи посла України. Це конкретний результат, сміливість та проактивність. Посли країни у війні не можуть бути відірваними від реалій війни. У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії".

Більше деталей: Сибіга зазначив, що повідомив про припинення довготермінового відрядження тимчасово повіреного в Грузії через "повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює".

Він також зазначив, що вніс подання про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець.

ВІДЕО ДНЯ

Міністр додав, що "буде нова структура міністерства, переглянуті штатні розклади посольств".

"Ми потребуємо приходу молоді до нас. Всі умови для цього будуть створені – запланував зустріч із керівниками провідних галузевих університетів", – написав він.

Що передувало: У серпні тимчасовий повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин розповів, що Україна свого часу отримала схвалення Тбілісі на призначення нового посла в Грузії, але цьому завадила незрозуміла риторика з боку грузинської влади.

5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: