Голова МЗС після падіння дронів РФ у країнах НАТО закликав збивати цілі над Україною

Олег Павлюк, Катерина Тищенко — Неділя, 8 вересня 2024, 18:16

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга після інцидентів із падінням російських дронів на території держав НАТО закликав Захід використовувати свою ППО для збиття російських ракет і дронів над Україною, а також зняти обмежень на використання Києвом зброї.

Джерело: Сибіга у соцмережі Х, пише "Європейська правда"

Деталі: За словами Сибіги, порушення російськими дронами повітряного простору Румунії та Латвії є нагадуванням, що агресивні дії РФ виходять за межі України.

"Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі. Для цього Україна потребує конкретних дій союзників", – підкреслив він.

Серед таких дій Сибіга назвав рішення Заходу використовувати своє ППО для збиття російських ракет і дронів над Україною, посилення допомоги Збройним Силам України, а також зняття обмежень на використання Києвом зброї.

"Дійте зараз", – підсумував міністр.

Що передувало: Після російської атаки проти України в ніч проти неділі Румунія заявила, що безпілотник порушив її повітряний простір, і шукає його уламки на своїй території.

У Латвії також заявили, що виявили розбитий військовий дрон РФ на сході країни та проводять розслідування.

Читайте також: Право на удари вглиб Росії: як змінюється думка Заходу щодо червоних ліній Кремля.