Розвідка США каже, що Росія просуває Трампа "більш витончено", ніж раніше – WP

Неділя, 8 вересня 2024, 04:12
Розвідка США каже, що Росія просуває Трампа більш витончено, ніж раніше – WP
Дональд Трамп, фото: Getty images

За даними американської розвідки, приховані зусилля російської влади вплинути на президентські вибори 2024 року у США є більш просунутими, ніж раніше.

Джерело: The Washington Post із посиланням на високопосадовця Офісу директора національної розвідки США (ODNI)

Деталі: Представник ODNI сказав, що діяльність Росії "є більш витонченою, ніж під час попередніх виборчих циклів".

Реклама:

Він відзначив, що Росія використовує "справжні американські голоси" для "відмивання" російської урядової пропаганди та поширення наративів, що розколюють суспільство, через соціальні мережі, а також на фейкових веб-сайтах, які видають себе за легітимні американські медіаорганізації.

У публікації пишуть: "За словами чиновника, Москва націлена, зокрема, на штати США, що вагаються, і використовує штучний інтелект, щоб швидше і переконливіше створювати фейковий контент для формування результату на користь колишнього президента Дональда Трампа".

Це "відповідає ширшим зовнішньополітичним цілям Москви, спрямованим на послаблення Сполучених Штатів і підрив підтримки Вашингтоном України", – сказав представник ODNI.

ВІДЕО ДНЯ

Дві речі ставлять Росію "на перше місце в списку" іноземних урядів, які прагнуть вплинути на вибори, сказав представник ODNI. "Вони (росіяни – ред.) досить сильні і досвідчені у здійсненні такого роду діяльності. Крім того, обсяг і масштаб їхньої діяльності є досить значним".

"Росія працює над виборчими перегонами", – додав посадовець. Росіяни використовують штучний інтелект "для більш швидкого і переконливого створення синтетичного контенту", а також наймані фірми з надання впливу, які використовують маркетинг, зв'язки з громадськістю та інші знання, щоб ускладнити встановлення авторства.

"Американці більш схильні вірити думкам інших американців, ніж контенту з явними ознаками іноземної пропаганди, – сказав чиновник. – Отже, ми бачимо, що вони покладаються на свідомих і несвідомих американців, які поширюють, просувають і підвищують довіру до наративів, що слугують інтересам цих іноземних суб'єктів".

В ODNI також зазначили, що зі зростанням витонченості Москви "розуміння цих зусиль з боку розвідувального співтовариства США також зросло – в наших зусиллях зрозуміти їх і протидіяти їм".

Що передувало: Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що американці мають сприймати серйозно наміри РФ втрутитись в американські вибори.

Нагадаємо: Російському пропагандисту американського походження Дмитрію Саймсу та його дружині Анастасії в США оголосили звинувачення в порушенні санкційного режиму на користь російського телеканалу "Первый канал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:38
фотоНа Харківщині росіяни обстріляли 2 населених пункти: є постраждалі
22:36
футзалПортугалія декласувала Панаму, Франція здолала Гватемалу на ЧС-2024
22:26
В Українському домі художник Сільваші обʼєднав Караваджо, Яблонську і Макова: чому варто відвідати виставку
22:21
Глава Міноборони Нідерландів: Не думаю, що війна закінчиться у 2025 році
22:10
У кількох областях оголошена повітряна тривога через "Шахеди"
22:02
Коли копійки в Україні замінять на шаги та звідки взялася нова (стара) назва монети
21:59
Генсек НАТО про далекобійні удари по РФ: Найбільший ризик для Європи – це перемога Росії
21:50
У 2025 році хочуть скоротити фінансування Держкіно на майже 70%
21:43
відеоКандидат Трампа у віцепрезиденти визнав, що "вигадав" історію про поїдання домашніх котів мігрантами 
21:28
Зеленський відреагував на китайські обмеження експорту дронів та компонентів
Усі новини...
Реклама: