Шольц: Іще кілька сотень тисяч українців у Німеччині мають іти працювати

Субота, 7 вересня 2024, 20:20
Шольц: Іще кілька сотень тисяч українців у Німеччині мають іти працювати
Олаф Шольц, фото Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що ще сотні тисяч українців, які знайшли притулок в країні, мають влаштуватися на роботу.

Джерело: Шольц, якого цитує Tagesschau, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Під час діалогу з жителями міста Тельтов Шольц зазначив, що, на його думку, багато українців, які отримують підтримку в Німеччині, повинні працювати.

Реклама:

За його словами, число українців, які вже мають роботу, зросло до більш ніж 200 тисяч завдяки урядовій програмі Jobturbo.

"Але було ще кілька сотень тисяч, якщо можна так висловитися. Ось чому я хотів би, щоб робота була виконана", - сказав він.

Шольц також поклав відповідальність на федеральні землі та роботодавців.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Про скорочення допомоги біженцям із України в німецькому політикумі говорять уже кілька місяців представники як партій федеральної коаліції, так і опозиції.

Федеральний уряд Німеччини вже розробив суворіші правила, щоб заохотити більше одержувачів соціальних виплат – не лише українців – до роботи. Серед іншого, відмову від роботи та нелегальне працевлаштування пропонують карати скороченням допомоги.

Крім того, нині в Берліні обговорюють подальшу військову допомогу Україні на тлі проблем із бюджетом, детальніше про це – в статті "ЄвроПравди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: