У Києві влада розробляє комплекс заходів на випадок погіршення якості води

Субота, 7 вересня 2024, 05:20
У Києві влада розробляє комплекс заходів на випадок погіршення якості води
фото: Paxabay

На випадок погіршення якості води у Києві міські служби розробляють комплекс заходів, який дозволить забезпечити споживачів міста Києва питною водою.

Джерело: Київська МВА

Деталі: Міська влада наголосила, що ситуація із якістю води в столиці контрольована. Профільні служби постійно моніторять стан питної води на території Києва та води в акваторії річок Десна і Дніпро.

Реклама:

Дослівно: "Якщо якість води погіршиться, ПрАТ "АК "Київводоканал" негайного відкоригує технологічні процеси та застосує додаткові реагенти для знезараження води, аби показники якості питної води відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил. Алгоритми дій для запобігання погіршенню якості води обговорили на Постійній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій".

Ще деталі: За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів Держводагентства України, спостерігається погіршення якості води річки Сейм. Проте, за інформацією контролюючих служб, наразі підстав для паніки нема — показники питної води в столиці залишаються в нормі.

У КМДА зазначили, що окремі організації та установи також можуть розробляти плани для убезпечення та реагування на будь-які можливі сценарії розвитку подій та звертатися до підпорядкованих підприємств щодо створення запасів води: "Наголошуємо, що такі дії не свідчать про настання надзвичайної ситуації".

ВІДЕО ДНЯ

Довідково: В мережу потрапив документ Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, у якому керівників закладів охорони здоров'я комунальної власності просять зробити запас питної та технічної води на п’ять діб. Це спричинило хвилювання у мешканців столиці.

Нагадаємо:

  • 28 серпня Державна екологічна інспекція провела перевірку води у річці Десна в межах Київської області і не виявила суттєвих відхилень.
  • Раніше українські ЗМІ, з посиланням на Держагентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, повідомляли, що російські військові з 14 серпня почали масштабне забруднення води у річці Сейм. Забруднення поширилось у межах Сумської області та дісталося Чернігівщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:26
фотоКінофестиваль у Торонто покаже пропагандистський фільм про росіян на війні 17 вересня
15:20
Естонський спортсмен вперше у світі перетнув Босфор по канату
15:18
Путін збільшив чисельність своєї армії до 1,5 мільйона військових
15:15
Аеродроми важливіші за носії бомб: у ЗСУ назвали головний спосіб боротьби з ударами КАБ
15:11
Український стартап, що розробляє рій дронів, залучив майже три мільйони доларів інвестицій
15:00
Українські шахісти звернулися до ФІДЕ з закликом не повертати росіян та білорусів до міжнародних змагань
14:50
Тиск податкової: один з агрохолдингів України заявив, що опинився на межі закриття
14:42
Чи погіршилася якість води у місцях водозаборів на Київщині? Дані від Міндовкілля
14:20
В Україні запускають "єДозвіл": на які послуги можуть розраховувати підприємці
14:02
тенісРейтинг WTA: Костюк – перша ракетка України, Калініна повернулася до 50 найкращих
Усі новини...
Реклама: