Білий дім про "підтримку" Путіним Гарріс: він повинен припинити говорити про вибори – крапка

П'ятниця, 6 вересня 2024, 10:17
Білий дім про підтримку Путіним Гарріс: він повинен припинити говорити про вибори – крапка
Володимир Путін, фото: Getty Images

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні розкритикував публічні дискусії очільника Кремля Володимира Путіна щодо "підтримки" тих чи інших кандидатів та порадив не втручатись в американські вибори.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Під час спілкування із журналістами, Кірбі відповів за прохання прокоментувати слова Путіна про те, що він "надає перевагу" кандидатурі віце-президентки Камалі Гарріс на передвиборчих перегонах.

Реклама:

Він наголосив – очільник Кремля "повинен припинити говорити про вибори, і крапка".

Пряма мова Кірбі: "Він не повинен нікому віддавати перевагу так чи інакше. Єдиний народ, який повинен визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів – це американський народ".

Більше деталей: Також він додав, що американська сторона була б "дуже вдячна", якби Путін "А: припинив говорити про вибори, і Б: припинив у них втручатися".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Американська розвідка раніше повідомляла, що іноземні вороги США намагатимуться впливати на президентські вибори в листопаді 2024 року, пристосовуючи свої операції до внутрішньополітичних подій у країні.
  • Раніше Міністерство фінансів США наклало санкції на менеджмент RT та пов’язані з ним компанії через спробу втручання в американські президентські вибори.
  • А американський Мін’юст також оголосив звинувачення двом працівникам цього пропагандистьського каналу за порушення вимог до іноагентів і відмивання грошей.
  • Вже 4 вересня Державний департамент США оголосив про заходи у відповідь на спробу Росії втрутитись у президентські вибори, спрямовані проти російських пропагандистів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: