Держдеп прокоментував візит Путіна до Монголії: жодна з країн не повинна давати йому платформу

Іванна Костіна, Станіслав Погорілов — Середа, 4 вересня 2024, 09:31

Речник Держдепу Метью Міллер, коментуючи візит господаря Кремля Володимира Путіна до Монголії під час брифінгу, заявив, що США закликають країни не надавати правителю РФ платформи для просування загарбницької війни.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Він наголосив, що на думку США, жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для просування його загарбницької війни проти України.

Пряма мова Міллера: "Ми очікуємо, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов'язань і підтримки принципів Статуту ООН, включаючи суверенітет і територіальну цілісність, і донесе до всього світу, що ці принципи повинні дотримуватися в усьому світі".

Більше деталей: Водночас він висловив розуміння, в якому становищі перебуває Монголія, затиснута між двома набагато більшими сусідами.

"Ми дуже добре розуміємо складне становище, в якому опинилася Монголія. Це набагато менша країна між двома сусідами. Ми плануємо і надалі підтримувати Монголію, але ми вважаємо, що важливо, щоб вона дотримувалася своїх міжнародних зобов'язань.

І важливо, щоб, якщо вони спілкуються з Росією, вони чітко давали зрозуміти, що підтримують територіальну цілісність і суверенітет України", – сказав Міллер.

Візит Путіна до Монголії 3 вересня став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт через причетність до викрадення українських дітей.

Нагадаємо: