Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Міндовкілля пояснило причину задимлення і погіршення якості повітря в Києві

Понеділок, 30 вересня 2024, 14:40
Міндовкілля пояснило причину задимлення і погіршення якості повітря в Києві
фото ДСНС

Наразі у столиці спостерігається задимлення, причиною якого є пожежі в екосистемах Київщини.

Джерело: Міндовкілля у соцмережах

Деталі: Вказано, що за даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, наразі спостерігається середній рівень забрудненості повітря.

Реклама:

Станом на 7 ранку локалізовано сім випадків пожеж на загальній площі 1,25 га у Вищедубечанській філії ДП "Ліси України" на Київщині. О 10 ранку локалізовано нове загоряння на площі 1,1 га. Наразі ситуація знаходиться під контролем лісівників.

У міністерстві також нагадали, що за інформацією Укргідрометцентру, до України заходять вітрові потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря і високе запилення повітря.

Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

РЕКЛАМА:

Така ситуація утримається попередньо до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний, пояснюють у Міндовкілля. Пил потраплятиме до України хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря.

На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу першого жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: