Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Ізраїль готується до наземного вторгнення в Ліван – WSJ

Понеділок, 30 вересня 2024, 13:41
Ізраїль готується до наземного вторгнення в Ліван – WSJ
Ізраїльські війська біля кордону з Ліваном. Фото: Getty Images

Ізраїльський спецназ проводить рейди на півдні Лівану, збираючи розвідувальні дані та готуючись до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися вже цього тижня, попри міжнародний тиск, спрямований на запобігання ескалації.

Джерело: The Wall Street Journal

Деталі: Джерела видання повідомляють, що Ізраїльські сили спеціального призначення проводять цілеспрямовані рейди на півдні Лівану, зокрема в тунелях "Хезболли", уздовж лівано-ізраїльського кордону. Ці операції є частиною підготовки до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися вже цього тижня.

Реклама:

Дослівно: "За словами колишнього високопосадовця ізраїльської армії Аміра Авіві, який продовжує отримувати інформацію від оборонного відомства, наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є стандартною частиною підготовки до більш масштабних дій". 

Деталі: За його словами, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) активно готується до можливих наземних операцій, зокрема з використанням спеціальних підрозділів.

"Хезболла виглядає настільки ослабленою, що дилема Ізраїлю полягає в тому, як далеко Ізраїль повинен зайти в Ліван. Коли і на яких умовах Ізраїль піде, залишається незрозумілим", – сказав Авіві.

РЕКЛАМА:

Попри тиск з боку США та арабських країн, які закликають до дипломатичного вирішення конфлікту і попереджають про ризик регіональної війни, Ізраїль продовжує нарощувати свої сили на кордоні з Ліваном.

За словами начальника штабу ізраїльської армії Герці Халеві, повітряні удари, які наразі тривають, є підготовкою до наземного маневру. Він наголосив, що війська мають бути готові до вторгнення на територію ворога.

США також посилили свою військову присутність у регіоні, щоб стримати можливе втручання Ірану. Зокрема, дві авіаносні ударні групи, "Авраам Лінкольн" і "Гаррі С. Трумен", перебувають у Червоному та Середземному морях відповідно. Це рідкісний випадок, коли США тримають два авіаносці в цьому регіоні, зазначає видання.

Передісторія:

  • Американське видання The Washington Post із посиланням на поінформованих співрозмовників повідомило, що офіційні особи США не рекомендують Ізраїлю здійснювати наземну військову операцію у Лівані.
  • 27 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдала удару по головному штабу "Хезболли" в столиці Лівану Бейруті. За словами речника ЦАХАЛу, штаб був побудований під цивільними будівлями в передмісті Дахіє, відомому оплоті "Хезболли" в Бейруті.
  • 28 вересня ЦАХАЛ повідомив про знищення високопосадовця "Хезболли" Набіля Каука внаслідок авіаудару в столиці Лівану – Бейруті.
  • 28 вересня ЦАХАЛ оголосив про ліквідацію лідера "Хезболли" Хасана Насралли. 
  • Насралла був на посаді генерального секретаря "Хезболли" 32 роки.
  • Він був центральною особою, яка приймала рішення та був відповідальним за керівництво і здійснення терористичних атак по всьому світу, в яких були вбиті цивільні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: