Путін підписав указ про осінній призов: на службу заберуть 133 тисячі росіян

Альона Мазуренко — Понеділок, 30 вересня 2024, 11:53

Правитель Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов – на військову службу з 1 жовтня по 31 грудня заберуть 133 тисячі осіб.

Джерело: російський "Интерфакс", заступник начальника організаційно-мобілізаційного управління Генштабу ЗС РФ Володимир Цимлянський, указ правителя РФ Володимира Путіна

Деталі: Згідно з указом, Путін постановив з 1 жовтня по 31 грудня призвати на військову службу 133 тисячі осіб.

Йдеться про громадян РФ у віці від 18 до 30 років, які не перебувають у запасі і підлягають відповідно до російського законодавства призову на військову службу.

Також згідно з документом, потрібно здійснити звільнення з військової служби солдатів, матросів, сержантів і старшин, термін військової служби за призовом яких закінчився.

Пряма мова Цимлянського: "Строк військової служби за призовом не зміниться і становитиме 12 місяців, а відправлення призовників зі збірних пунктів сплановано з 15 жовтня 2024 року".

Деталі: За словами Цимлянського, "всі призовники будуть направлені для проходження військової служби в пункти постійної дислокації з'єднань і військових частин на території Російської Федерації".

Цимлянський повідомив, що призов на військову службу здійснюватиметься з 1 жовтня до 31 грудня 2024 року: "Виняток становитимуть громадяни, які проживають в окремих районах Крайньої Півночі та окремих місцевостях, прирівняних до них, де призов буде проводитися з 1 листопада по 31 грудня. Це пов'язано з кліматичними особливостями зазначених територій".

Він повідомив, що близько третини призовників потраплять до навчальних з'єднань і військових частин: "Після закінчення навчання, відповідно до отриманих навичок, їх буде направлено у війська".

Довідково: У РФ традиційно проводять призови в армію двічі на рік: навесні та восени.

Нагадаємо:

  • Розвідка Великої Британії вважає, що Росія й далі буде змушувати призовників підписувати контракти після закінчення служби, щоб відправляти їх на війну проти України.
  • Bloomberg з посиланням на джерела повідомляв, що в армії РФ спостерігається дефіцит солдатів для ведення війни проти України, тож це може змусити Росію розпочати нову мобілізацію до кінця 2024 року.
  • У вересні 2022 року Путін у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. Тоді осінній призов в РФ відклали на 1 листопада, а Путін підписав указ, що на військову службу заберуть 120 тисяч осіб.