Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Сибіга за дорученням Зеленського поїхав до Угорщини на переговори з Сійярто

Понеділок, 30 вересня 2024, 09:45
Сибіга за дорученням Зеленського поїхав до Угорщини на переговори з Сійярто
Андрій Сибіга, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга за дорученням президента Володимира Зеленського 30 вересня відвідає Будапешт з робочим візитом та проведе перемовини з угорським колегою Петером Сійярто.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Дослівно: "Ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії",

Реклама:

Деталі: В МЗС зазначили, що цей візит є продовженням регіонального турне Сибіги, яке він почав з Румунії невдовзі після призначення на посаду.

За підсумками перемовин міністри планують заяви для преси.

Раніше повідомлялось, що "план перемоги", з яким президент України вирушив до США, передбачає запрошення України у НАТО і зобов'язання США щодо стабільного постачання Україні сучасної зброї.

РЕКЛАМА:

Нагадаємо:

  • Наприкінці тижня Сійярто на полях сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку провів переговори в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим – як і словацький міністр Юрай Бланар.
  • Також Угорщина приєдналася до обговорення ініційованого Китаєм і Бразилією "плану припинення війни", попри його критику Україною як такого, що навіть не обговорювався з Києвом. 
  • На початку піврічного головування Угорщини у ЄС прем’єр Віктор Орбан вирушив у "миротворче турне" до Москви і Китаю, чим викликав роздратування багатьох столиць Євросоюзу. ЄС дистанціювався від візитів Орбана, наголосивши, що той у цих поїздках представляє лише власну країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: