Український експорт: вікно відкривається?

Під час візиту Путіна до Монголії протестувальники розгорнули прапор України

Вівторок, 3 вересня 2024, 12:37
Під час візиту Путіна до Монголії протестувальники розгорнули прапор України
ФОТО: "РАДІО СВОБОДА"

Поліція Монголії заважала протестувальникам тримати український прапор під час візиту лідера РФ Володимира Путіна до столиці країни Улан-Батора.

Джерело: "Радіо Свобода"

Деталі: Видання зазначає, для російського диктатора в міжнародному аеропорту Улан-Батора розгорнули червону доріжку та вилаштували почесну варту.

Реклама:
 
фото: "Радіо Свобода"

Також президент Монголії Ухнагійн Хурелсух 3 вересня супроводжував Путіна до Палацу уряду, де вони віддали шану статуї Чингісхана, перш ніж піти всередину для проведення закритих зустрічей.

Нагадаємо:

  • Візит Путіна до Монголії 3 вересня став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт.
  • За даними ЗМІ, монгольська влада запевнила Путіна, що арештовувати його не буде.
  • У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що відмова Монголії виконувати обов'язковий ордер МКС на арешт Путіна "є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права".
  • Раніше Міністерство закордонних справ закликало Монголію виконати зобов’язання за Римським статутом Міжнародного кримінального суду та заарештувати Путіна.

Читайте також: Гаага готує новини. Чому ордер МКС для Путіна може призвести навіть до справи щодо геноциду


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: