Український експорт: вікно відкривається?

Німецька "подруга Путіна" обурилась на слова, що вона отримує гроші за антиукраїнську позицію

Вівторок, 3 вересня 2024, 09:32
Німецька подруга Путіна обурилась на слова, що вона отримує гроші за антиукраїнську позицію

Сара Вагенкнехт, співзасновниця "Альянсу Сари Вагенкнехт" (BSW) звинуватила міністра економіки Роберта Хабека (Зелені) в "нахабній брехні".

Джерело: "Європейська правда", Welt

Деталі: Вагенкнехт заявила, що заяви Габека про те, що BSW, як і "Альтернатива для Німеччини", приймає плату за свою позицію щодо війни в Україні, були "обурливими і безглуздими".

Реклама:

Вона навіть розглядає питання про судовий позов проти Габека.

Лідерка BSW пояснила, що заяви Габека можна "в кращому випадку виправдати тим, що "зелені" перебувають у занепаді". Зелені погано показали себе на земельних виборах, отримавши 5,1% голосів у Саксонії і лише 3,2% у Тюрингії.

Щодо звинувачень Габека, Вагенкнехт порекомендувала віцеканцлеру "подивитися на себе". Вона мала на увазі канали фінансування його партії. Наприклад, за словами Вагенкнехт, збройові компанії на державному рівні зараз роблять пожертви "Зеленим".

ВІДЕО ДНЯ

Партія Вагенкнехт, яка була заснована лише в січні, посіла третє місце на земельних виборах з двозначними результатами (11,8% у Тюрингії та 15,8% у Саксонії). Вона "очікує", що головні кандидати від ХДС в обох землях, Маріо Фойгт і Міхаель Кречмер, "звичайно, також матимуть зі мною розмову".

Вагенкнехт бачить спільні точки дотику з можливим партнером по коаліції ХДС у таких сферах, як освіта та внутрішня безпека.

Водночас Вагенкнехт повторив вимогу, щоб уряди земель позиціонували себе як такі, що виступають за зміну курсу щодо поставок зброї в Україну і проти розміщення американських озброєнь середньої дальності в Німеччині. "Йдеться про те, щоб уряди земель зайняли певну позицію", – сказала Вагенкнехт.

Нагадаємо, прем'єр-міністр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер вважає, що коаліція між його Християнсько-демократичним союзом, Соціал-демократичною партією та "Альянсом Сари Вагенкнехт" (BSW) можлива після місцевих виборів.

Читайте більше про важливі вибори в східних німецьких землях, які можуть мати наслідки для України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: