Лукашенко стверджує, що нібито підтримує канали звʼязку з Україною

"Українська правда" — П'ятниця, 27 вересня 2024, 13:17

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито підтримує канали звʼязку з Україною, але президент Володимир Зеленський його не чує.

Джерело: білоруське держвидання "Белта" з посиланням на заяву Лукашенка

Деталі: Виступаючи перед студентами одного з Білоруських вишів самопроголошений президент розповідав про необхідність проведення перемовин з Україною задля припинення війни.

Пряма мова Лукашенка: "Ми з українцями теж, я відкрито сказав, підтримуємо по певних каналах контакти. З росіянами ви бачите наші стосунки. І ми намагаємося на цих контактах, щоб нормально було". 

Деталі: Лукашенко стверджує, що США підштовхує Україну до війни, через що президент Зеленський його не чує і слухати не хоче.

Нагадаємо:

  • 17 вересня Лукашенко заявив, що нібито домовився з українцями "не підсвічувати" факти зальоту безпілотників на територію Білорусі. 
  • За словами Лукашенка, "американці вказали Києву, в разі певних обставин, атакувати інфраструктуру Білорусі на південному кордоні". Водночас білоруський лідер вирішив попередити своїх "суперників", що "напад на його країну означатиме третю світову війну".