Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Зеленський і Макрон обговорили повну підготовку Францією бригади ЗСУ

Четвер, 26 вересня 2024, 09:35
Зеленський і Макрон обговорили повну підготовку Францією бригади ЗСУ
фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Емманюелем Макроном. Після зустрічі стало відомо, що найближчим часом Франція підготує та повністю оснастить українську бригаду.

Джерело: зустріч Зеленського та Макрона, "Європейська правда"

Деталі: Під час зустрічі Зеленський та Макрон обговорили подальше посилення української системи ППО з допомогою Франції та навчання військових. 

Реклама:

Зокрема стало відомо, що найближчим часом країна підготує та повністю оснастить українську бригаду.

Також лідери країн обговорили результати нещодавніх тематичних конференцій на основі окремих пунктів "Формули миру" та підготовку до зустрічі щодо ядерної безпеки. Також приділили увагу підготовці до другого Саміту миру.

Зеленський подякував Франції за рішучу підтримку членства України в НАТО і ЄС, а також за військову допомогу та зазначив, що розраховує на всебічну співпрацю з новим урядом країни.

РЕКЛАМА:

У вересні Збройні сили Франції повідомили про завершення підготовки першої групи українських пілотів, які тренувалися на літаках Alphajet.

Нещодавно спецпосланник Франції з питань допомоги та відбудови України П’єр Гайльбронн анонсував виділення 60 млн євро на підтримку української енергетики до кінця цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: