Нардеп Дмитрук заявив, що його затримували правоохоронці в Британії

Тетяна Олійник — Вівторок, 24 вересня 2024, 21:40

Оголошений в розшук нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів, що Україна начебто вимагає його термінової екстрадиції і його у вівторок затримували співробітники правоохоронних органів в Лондоні.

Джерело: Дмитрук в Instagram, британське видання The Independent

Пряма мова Дмитрука: "Зеленський вимагає моєї термінової екстрадиції. Сьогодні в рамках цього процесу я був затриманий співробітниками правоохоронних органів – після цього відбулося судове засідання. Скажу одне: я буду залишатися з вами на зв'язку".

Деталі: В інтерв’ю британському виданню The Independent Дмитрук повідомляв, що мав постати перед Вестмінстерським магістратським судом у Лондоні, щоб оскаржити запит на екстрадицію від українського уряду. Також поскаржився на "політичні утиски з боку уряду України через його підтримку церкви".

Дмитрук також розповів, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку після того, як він приїхав до країни.

Що передувало:

  • 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав церкву Московського патріархату, незаконно виїхав за кордон.
  • Генеральний прокурор Андрій Костін 25 серпня повідомив про підозру цьому чинному народному депутату України в участі у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця, замаху на викрадення вогнепальної зброї тощо.
  • Сам Дмитрук перед виїздом заявляв, що йому "погрожують і переслідують через переконання". 29 серпня підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця народного депутата України Артема Дмитрука оголосили у розшук.
  • 2 вересня правоохоронці повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили підозрюваного у нападах на громадян народного депутата Артема Дмитрука через державний кордон до Придністров’я.