У поліції засекретили дані про те, чому нардеп Копитін та екснардеп Писаренко мають привілеї на дорогах

Михайло Ткач, Тетяна Олійник — Вівторок, 24 вересня 2024, 20:25

У поліції засекретили дані про те, чому нардеп від "Слуги народу" Ігор Копитін та екснардеп та юрист Валерій Писаренко користуються автівками з оперативними номерними знаками, яких немає в базі національної поліції.

Джерело: відповідь Департаменту внутрішньої безпеки НПУ на запит "Української правди"

Деталі: У розслідуванні УП "Перевірці не підлягають". Хто і як зловживає привілеями на дорогах під час війни журналіст Михайло Ткач з’ясував, що авто народного обранця від "Слуги народу" Ігоря Копитіна, яке було помічене в ДТП 28 серпня, на автодорозі Київ-Одеса має номерні знаки із дніпровською реєстрацією, а у матеріалах правоохоронців зазначається справжній номерний знак авто вже з київською реєстрацією.

За інформацією джерел видання у правоохоронних органах, авто, яким користується Копитін, має оперативний талон серії СК № 021401, виданий одразу в день реєстрації автомобіля. Цей талон забороняє зупинку або огляд машини.

У розслідуванні також згадали екснардепа та юриста Валерія Писаренка. Його авто почали помічати в Києві ще декілька місяців тому. У матеріалі йдеться, що охорона екснардепа може собі дозволити конспіративні заходи, а саме використання оперативних номерних знаків. Такі номерні знаки були зафіксовані на одному із автомобілів, яким пересувався Писаренко. Сам Писаренко заявив, що оперативні номерні знаки на авто пов’язані з "певними особистими питаннями безпеки". 

"Українська правда" отримала відповідь на запит від Департаменту внутрішньої безпеки НПУ щодо вказаних номерних знаків. Правоохоронці вказують, що ці дані "є інформацією обмеженого доступу, яка не може бути надана".