Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Генштаб: З початку доби окупанти 83 рази штурмували позиції ЗСУ

Вівторок, 24 вересня 2024, 17:30
Генштаб: З початку доби окупанти 83 рази штурмували позиції ЗСУ
Ілюстративне зображення. Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів. З початку доби зафіксовано 83 бойові зіткнення.

Джерело: зведення Генерального штабу ЗСУ

Дослівно: "Сьогодні ракетних ударів з території РФ зазнали прикордонні села Сумської області Хотінь та Коршачина (ймовірно окупанти застосували ракети ЗРК С-300). Водночас, від вогню ворожої артилерії та мінометів на Харківщині Чернігівщині та Сумщині постраждали громади населених пунктів, зокрема, Сопич, Велика Писарівка, Лугівка, Угроїди, Бруски, Тимофіївка, Іскрисківщина та Білопілля. 

Реклама:

Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Малушиного, Річок, Яструбиного, Соснівки, Кіндратівки, Павлівки, Нової Слободи та міста Суми."

Деталі: З початку доби на Харківському напрямку противник намагається штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. Разом з тим, ударів керованими авіаційними бомбами зазнали житлові райони та цивільна інфраструктура міста Харкова.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 15 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак противника, два боєзіткнення – ще  тривають.

РЕКЛАМА:

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 12 разів у бік населених пунктів Цукурине, Желанне Друге, Георгіївка, Дальнє та Костянтинівка. Дев’ять  спроб окупантів просунутися вперед вже відбито. 

На інших напрямках бойові дії також тривають: 15 атак на Лиманському напрямку, дев’ять на Краматорському та сім на Торецькому. Сили оборони відбивають натиск ворога на Торецькому, Курахівському, Купʼянському та Времівському напрямках. Ворог активно використовує авіацію, але українські війська утримують свої позиції.

Триває операція в Курській області Росії. Авіація ворога продовжує нищити свої села та міста. Від початку доби російські літаки завдали шість ударів дев’ятьма КАБми по власній території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: