Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

США вже у середу оголосять військову допомогу Україні на $375 мільйонів – ЗМІ

Вівторок, 24 вересня 2024, 16:21
США вже у середу оголосять військову допомогу Україні на $375 мільйонів – ЗМІ
президенти байден і зеленський. фото: Getty Images

Сполучені Штати збираються 25 вересня оголосити виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 375 млн доларів.

Джерело: "Голос Америки" з посиланням на кількох американських посадовців, пише "Європейська правда"

Деталі: Цей пакет за розміром стане найбільшою допомогою Вашингтона, надісланою Києву з травня.

Реклама:

Один з посадовців повідомив "Голосу Америки", що пакет, ймовірно, включатиме боєприпаси класу "повітря-земля" для винищувачів F-16, які дозволять українським пілотам діяти подалі від лінії фронту і російської протиповітряної оборони. Раніше про це писало видання Politico.

Пакет також включатиме боєприпаси для HIMARS, патрульні катери і бронетехніку, а також 155-мм снаряди, 105-мм снаряди і протитанкові ракети.

За словами американських офіційних осіб, цей пакет, який ще доопрацьовується і може змінитися, надсилається через механізм PDA (Presidential Drawdown Authority), який дозволяє передавати зброю з американських складів.

РЕКЛАМА:

Пакет буде оголошений у той час, як президент України Володимир Зеленський у п’ятницю має зустрітися з президентом Джо Байденом та віцепрезиденткою і кандидаткою у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс. 

Перед тим радник із нацбезпеки президента США Джейк Салліван анонсував "суттєвий пакет" військової допомоги Україні, який має бути готовим до кінця вересня.

Як відомо, Білий дім наразі має майже 6 млрд доларів у межах механізму PDA. Ці кошти можуть "згоріти" із завершенням фінансового року у США менш як за два тижні, й Білий дім і Конгрес працюють над вирішенням цієї проблеми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: