Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Прокуратура та СБУ вирахували російських катів, які знущалися з полонених на Харківщині

Вівторок, 24 вересня 2024, 16:23
Прокуратура та СБУ вирахували російських катів, які знущалися з полонених на Харківщині
скриншот, оприлюднений прокуратурою

Прокуратура та Служба безпеки України ідентифікували двох окупантів, які знущались над українськими військовополоненими під час спроби повторного наступу РФ на Харківщину.

Джерело: Харківська обласна прокуратура, СБУ

Деталі: На початку червня 2024 року під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили відео, на якому російські військові знущаються над українськими військовополоненими.

Реклама:

За три місяці кропіткої роботи прокурори спільно зі слідчими СБУ провели комплекс необхідних слідчих дій, встановили місце та час скоєння злочину, а також ідентифікували двох російських військових, які знущалися над українськими захисниками.

Йдеться про:

Олексія Кіпріна (позивний "Барс") – командира 3-ї стрілецької роти 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії збройних сил РФ;

РЕКЛАМА:

Олексія Кучманова (позивний "Кнавон") – старшого стрільця 2-го взводу 3-ї стрілецької роти вищезазначеного військового з’єднання країни-агресора.

За даними слідства, наприкінці травня поблизу села Стариця Чугуївського району окупанти взяли в полон чотирьох українських військових. Вони закрили їм очі, звʼязали руки та здійснювали "конвоювання". При цьому підозрювані били українських захисників ногами по всьому тілу, імітували страту шляхом пострілу з автоматичної зброї та застосували психологічний тиск.

Весь процес вчинення злочину командир фільмував на телефон, а після — виклав у мережу.

 
скриншот, оприлюднений прокуратурою

Крім того, правоохоронці зʼясували, що командир неодноразово публікував у соцмережах свої фото у військовій формі з різних років з підписом - "на сторожі Русі з 2014 року". Також є інформація про його багаторічну службу у так званій "міліції" незаконного збройного угруповання "ЛНР".

Двом російським військовим заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: