Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

ГУР: Українські розвідники повністю звільнили агрегатний завод у Вовчанську

Вівторок, 24 вересня 2024, 16:00
ГУР: Українські розвідники повністю звільнили агрегатний завод у Вовчанську
скриншот

Головне управління розвідки Міноборони повідомило про звільнення та зачистку території Вовчанського агрегатного заводу на Харківщині.

Джерело: пресслужба ГУР МОУ

Дослівно: "В результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівелях підприємства.

Реклама:

У вівторок 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції".

Деталі: Зазначається, що операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", "Юнгер", БДК, "Терор".

РЕКЛАМА:

Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій, розповідають розвідники.

Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську "фортецю", задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).

Окрім того проти українських розвідників безперервно застосовувалися значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи "Солнцепьок".

Попри шалений опір ворога, бійцям ГУР МОУ вдалося знищити противника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд, наголосили в розвідці.

Вказано, що територію агрегатного заводу було передано під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту.

Що передувало: Російські військові зайшли на територію Вовчанського агрегатного заводу в травні 2024 року. Сили оборони заблокували там окупантів. Допомогу від своїх росіяни отримували дронами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: