Держдума РФ дозволила укладати військові контракти з обвинуваченими на етапі судового розгляду

"Українська правда" — Вівторок, 24 вересня 2024, 15:38

Державна Дума Росії ухвалила законопроєкти, які дозволяють обвинуваченим укладати контракти на військову службу ще до завершення судового розгляду та звільнятися від кримінальної відповідальності після отримання державних нагород чи завершення служби.

Джерело: Держдума РФ

Деталі: Згідно з ухваленими законами, підсудні зможуть уникнути покарання, якщо підпишуть контракт на військову службу на етапі судового розгляду. Під час проходження служби кримінальні справи проти них будуть призупинені, а запобіжні заходи – скасовані.

Дослівно: "Повністю звільнитися від кримінальної відповідальності підсудні зможуть після отримання державної нагороди або звільнення з військової служби (за віком, станом здоров'я, у зв'язку із закінченням періоду мобілізації)".

Деталі: Раніше російське законодавство не дозволяло укладати військовий контракт підсудним, якщо їхня справа перебувала в суді. Проте тепер закон дозволяє їм скористатися можливістю уникнути відповідальності, вирушивши на фронт. 

Нагадаємо: 

  • За даними американського видання The Wall Street Journal, керівництво Міноборони РФ продовжує тиснути на лідера Росії Володимира Путіна з вимогою оголосити нову хвилю мобілізації, щоб залучити додаткові війська і компенсувати втрати Кремля на полі бою в Україні.
  • Російських військових моряків, які несли службу на єдиному в російській армії авіаносці "Адмірал Кузнецов", ймовірно, відправили на фронт воювати проти України.
  • Російські заклади громадського харчування жаліються на "катастрофічний" дефіцит кадрів на тлі демографічної кризи та відтоку мігрантів.