Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Захисники спинили понад 50 атак росіян на Курахівському і Покровському напрямках – Генштаб

Вівторок, 24 вересня 2024, 08:31
Захисники спинили понад 50 атак росіян на Курахівському і Покровському напрямках – Генштаб
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби на фронті відбулося 143 бойових зіткнення, росіяни штурмували 11 напрямків фронту, на Курахівському і Покровському напрямках захисники спинили 51 атаку ворога.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Деталі: На Харківському напрямку за минулу добу в районах населених пунктів Липці та Тихе відбулось два бойових зіткнення. 

Реклама:

Сім боєзіткнень відбулось на Куп’янському напрямку. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки, Кучерівки, Колісниківки та Стельмахівки. 

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 19 атак противника в районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки. 

На Сіверському напрямку Силами оборони зупинено одну атаку неподалік Федорівки. 

РЕКЛАМА:

Українські воїни відбили п’ять спроб загарбників просунутись поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. 

За підтримки штурмової авіації ворог 15 разів намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Противник штурмував позиції наших оборонців в районах населених пунктів Дачного, Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку відбулося 30 атак противника. Ворог намагався просуватись в напрямку Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля. 

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Українська, де окупанти 21 раз намагалися прорвати українські оборонні рубежі. 

Неподалік Павлівки та Вугледару Донецької області на Времівському напрямку противник здійснив вісім спроб захопити наші позиції. 

За минулу добу на Оріхівському напрямку противник проводив одну атаку поблизу населеного пункту Новоандріївка Запорізької області. 

На Придніпровському напрямку ворог провів чотири невдалі штурми, отримавши відсіч відступив. 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. 

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де за добу ворог застосував 11 авіаційних ударів, використавши при цьому 15 керованих авіабомб. Крім того, здійснив шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: