Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Сікорський вважає, що Зеленському треба дати засоби для зміни розрахунків Путіна

Понеділок, 23 вересня 2024, 19:28
Сікорський вважає, що Зеленському треба дати засоби для зміни розрахунків Путіна
Радослав Сікорський. фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконаний, що Захід має продовжувати підтримку Києва, щоб Україна виграла війну.

Джерело: Сікорський в інтерв’ю MSNBC, заяви цитує польське агентство PAP, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Відповідаючи на запитання про "план перемоги" президента України Володимира Зеленського, який він, як очікують, представить цього тижня на зустрічах з президентом Джо Байденом і кандидатами у президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом, Сікорський сказав, що не хоче спекулювати на тому, що міститься в цьому плані.

Реклама:

Але, за його словами, ключ до перемоги полягає в наданні Києву більшої фінансової допомоги для підтримки його власної оборонної промисловості.

"Ми повинні дати президенту Зеленському засоби, щоб змінити розрахунки Путіна, і засоби для цього – фінансові. Україна має власну оборонну промисловість, якій не вистачає ресурсів, яка має певні вільні потужності, і кілька мільярдів доларів могли б їм дуже допомогти, щоб Путін зрозумів, що він не може перемогти" – сказав Сікорський. 

Він додав, що вирішенням війни було б відведення військ обох країн за межі їхніх міжнародно визнаних кордонів.

РЕКЛАМА:

Сікорський також сказав, що війна закінчиться лише тоді, коли Путін вирішить, що вторгнення було помилкою, і що він не досягне своїх цілей прийнятною ціною. 

"Він ще не дійшов до цього, але його економіка і його здатність посилати сотні тисяч росіян на смерть не є безмежними… Якщо ми не зупинимося на досягнутому, цю війну можна закінчити, відновивши міжнародне право і відновивши міжнародні кордони", – заявив міністр.

Раніше постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що американська сторона вже ознайомилась із "планом миру" Зеленського; цю ж оцінку повторили і в Держдепі.

За інформацією Bloomberg, "план перемоги" передбачає запрошення до вступу України в НАТО і зобов'язання США щодо постійних поставок сучасного озброєння.

Зеленський казав, що "план перемоги" розрахований на рішення, які мають статися протягом жовтня-грудня 2024 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: