Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Голова ТЦК Одещини запевняє, що "бусифікації" стало набагато менше

Понеділок, 23 вересня 2024, 18:40
Голова ТЦК Одещини запевняє, що бусифікації стало набагато менше
Голова Одеського обласного ТЦК та СП Юрій Пуйко. фото: Ukrainian Witness

Голова Одеського обласного ТЦК та СП Юрій Пуйко стверджує, що випадків відлову чоловіків на вулицях Одещини та доставки у військкомати стало "набагато менше".

Джерело: інтерв'ю Пуйка медіапроєкту Ukrainian Witness

Пряма мова: "Покращення в роботі є… Останнім часом даних випадків ("бусифікації" - УП) набагато стало менше".

Реклама:

Деталі: Водночас Пуйко визнав, що це явище досі існує і цьому є певні причини.

Він вважає, що в "бусифікації" винні деякі телеграм-канали, які висвітлюють ці події так, як вигідно "нашому ворогу". При цьому військовослужбовці, які затримують чоловіків, "діють у межах своїх прав, обов'язків і повноважень".

Також Пуйко бачить причину "бусифікації" у працівниках ТЦК, які повернулися з фронту та в яких є "почуття несправедливості".

РЕКЛАМА:

Крім того, каже голова ТЦК, деякі чоловіки навмисно провокують конфлікт, щоб його зняли на камеру.

Пряма мова: "Спеціально на публіку починають грати на руку ворогу. А в цей час по вказівці хтось проводить відеозйомку. Випадків таких є багато".

Довідково: Юрій Пуйко очолює Одеський обласний ТЦК та СП з серпня 2024 року. З 2018 до 2019 року він був заступником військового комісара Волинського обласного військкомату.

Нагадаємо:

  • На початку травня Державне бюро розслідувань порушило провадження щодо колишнього голови Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. Його підозрюють в отриманні хабарів за допомогу в ухиленні від мобілізації.
  • Наприкінці травня ДБР викрило посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабну схему заробітку на чоловіках: вносячи зміни у систему "Оберіг", зловмисник зробив "непридатними для служби" 138 військовозобов’язаних.
  • У червні в Одесі виник конфлікт та бійка біля територіального центру комплектації та соціальної підтримки між медиками "швидкої" та працівниками ТЦК.

Читайте також Війна все спише? Як правоохоронці (не)карають працівників ТЦК за перевищення повноважень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: