Український експорт: вікно відкривається?

Розвідка Естонії вважає, що удар по Торопцю вплине на хід війни вже найближчими тижнями

П'ятниця, 20 вересня 2024, 17:17
Розвідка Естонії вважає, що удар по Торопцю вплине на хід війни вже найближчими тижнями
Антс Ківісельг. фото: Priit Mürk/ERR

Генштаб Естонії вважає, що вже найближчими тижнями росіяни відчують на фронті втрату величезної кількості боєприпасів під час українського удару по складу в Торопці.

Джерело: голова розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг на пресконференції Міністерства оборони, пише "Європейська правда" з посиланням на ERR

Деталі: Ківісельг прокоментував успішний удар ЗСУ по російському складу з боєприпасами в Торопці.

Реклама:

За його словами, Україні вдалося завдати удару по сховищу, коли частина боєприпасів не була укомплектована в бункери. З цієї причини виник ланцюжок вибухів.

"Вибухнуло 30 тисяч тонн боєприпасів, тобто 750 тисяч снарядів. При середньому темпі бойових дій Росія за тиждень випускає 10 тисяч снарядів. Тобто це дво-тримісячний запас боєприпасів. Унаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах, і наслідки цієї втрати ми побачимо на фронті найближчими тижнями", – сказав Ківісельг.

Говорячи про події останнього тижня війни в Україні, Ківісельг зазначив, що Росія продовжує утримувати ініціативу на оперативному рівні.

РЕКЛАМА:

"За останній тиждень операційний тиск поступово збільшувався. Середня кількість атак зросла до 194 атак на добу. Це вказує на прагнення Росії повністю завоювати Донецьку та Луганську області", – сказав Ківісельг.

Як і минулого тижня, найбільша кількість бойових дій відбувається на Покровському напрямку. "Незважаючи на події в Курській області, РФ не вивела свої війська з Покровського напрямку, тому великих змін там найближчими тижнями не очікується", – сказав Ківісельг.

Що стосується операції ЗСУ в Курській області, то українські сили продовжують утримувати ініціативу на оперативному рівні.

"Минулого тижня Росія почала контрнаступ і трохи просунулася вперед, але українці поки що утримують свої позиції, – зазначив Ківісельг. – У четвер минулого тижня українці також відкрили нову ділянку фронту – Глушківський напрямок, де ЗСУ просунулися майже на шість кілометрів углиб російської території", – сказав глава розвідцентру.

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони Британії стверджувала, що середньодобові втрати Росії убитими й пораненими протягом травня і червня 2024 року зросли до максимальних за весь час її загарбницької війни проти України.

Також у Міноборони Британії заявляли, що через значні втрати на полі бою та недостатні темпи їхньої компенсації у Росії були змушені помітно підвищити виплати військовослужбовцям, аби залучити до служби більшу кількість людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: