Рахманін: Генштаб не розраховує на повернення чоловіків призовного віку з-за кордону

"Українська правда" — Четвер, 19 вересня 2024, 11:29

Народний депутат від партії "Голос" Сергій Рахманін вважає, що повернення військовозобовʼязаних українців з-за кордону малоймовірне, оскільки більшість тих, хто хотів захищати країну вже приїхали, а решта намагатимуться уникнути мобілізації.

Джерело: член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю "Українській Правді"

Деталі: Рахманін зазначив, що питання повернення військовозобовʼязаних складне через міжнародні угоди, до яких Україна приєдналася, і без бажання цих країн піти нам назустріч вирішити проблему буде вкрай важко.

Пряма мова: "Буду відвертим, я спілкувався з представниками Генерального штабу, і вони не дуже розраховують на цих людей. Вони не вірять у те, що їх вдасться залучити до Збройних сил, навіть якщо буде ухвалено якесь політичне рішення. Я думаю, що на сьогодні це більше розмови, ніж реальна перспектива."

"Всі, хто хотів боронити Україну, вже приїхали з-за кордону. Ті, хто не приїхав, і не приїдуть, вони знайдуть можливість ухилитися від цього."

Деталі: Він також зазначив, що, можливо, варто зосередитися на комунікації з цією групою громадян через діаспору, дипломатів та іноземних політиків, які підтримують Україну, хоча сам Рахманін ставиться до цього з певним скептицизмом.

Передісторія: