Український експорт: вікно відкривається?

ISW: Удари по тилових об'єктах у Росії підривають здатність окупантів наступати

Четвер, 19 вересня 2024, 04:37
ISW: Удари по тилових об'єктах у Росії підривають здатність окупантів наступати
скриншот відео вибухів у Торопці

Продовження українських ударів по тилових російських логістичних об'єктах окрім знищення запасів боєприпасів та самих об'єктів призведе до ширшого оперативного тиску на російських військових.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Українські удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій в Україні, якщо українські війська матимуть матеріальну базу, можливості і дозвіл на проведення масштабної кампанії з нанесення ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території Росії.

Реклама:

Аналітики інституту нагадали, що влітку 2022 року українські війська здійснили серію ударів HIMARS по російських складах боєприпасів по всій окупованій Україні, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і знизило ефективність російської логістики на той час.

Дослівно: "Повторні удари по складах боєприпасів на території Росії, які спричинять подібні до удару в Торопці збитки, можуть змусити російське військове командування прийняти аналогічне рішення про реорганізацію і розосередження систем підтримки і логістики в Росії для пом'якшення наслідків таких ударів.  

Російські війська, можливо, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення в Росії через простір укриття, який створили обмеження на використання Україною зброї, наданої Заходом, хоча об'єкт в Торопці не знаходиться в межах досяжності західних систем, що обстрілюються з України. 

РЕКЛАМА:

Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України з нанесення ударів на великі відстані може дозволити українським військам більш ефективно використовувати такі російські вразливості".

Ще деталі: У ISW також зазначили, що у липні 2024 року українські війська завдали удару по ще одному російському складу боєприпасів поблизу Сергіївки, Воронезька область, і подальші українські удари по російських складах боєприпасів і ракет також можуть знищити значну частину російських матеріальних запасів. 

Ключові висновки ISW за 18 вересня:

  • 18 вересня українські війська завдали успішного удару з безпілотника по російському складу ракет і боєприпасів поблизу Торопця, Тверська область.
  • Подальші українські удари по тилових російських логістичних об'єктах на території Росії створюватимуть ширший оперативний тиск на російських військових, окрім окремого знищення запасів боєприпасів та логістичних об'єктів.
  • Російська влада заарештувала начальника бронетанкової служби Центрального військового округу (ЦВО) 18 вересня за підозрою в отриманні великого хабара, що стало ще однією корупційною справою проти високопоставленого російського військового чиновника з моменту призначення Андрія Бєлоусова міністром оборони Росії у травні 2024 року.
  • Невдалий збройний напад на кілька офісів найбільшого російського онлайн-ритейлера Wildberries у Москві підкреслює крихкість внутрішньої стабільності в Росії.
  • Вірменські офіційні особи продовжують критикувати очолювану Росією Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ) на тлі погіршення двосторонніх відносин між Вірменією та Росією.
  • Речник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова засудила Ізраїль за одночасний підрив тисяч пейджерів, що належать членам ліванської Хезболли (ЛХ), у Лівані та Сирії 17 вересня, що свідчить про подальшу риторичну прихильність Росії до іранської "Вісі опору" проти Ізраїлю.
  • Українські війська нещодавно просунулися вперед на Курській дузі.
  • Російські війська відновили позиції на Курській дузі.
  • Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в межах Торецька, на схід і південний схід від Покровська, на південний захід від Донецька і на сході Запорізької області.
  • Російська Державна Дума оголосила 18 вересня, що схвалила в першому читанні законопроект, який пропонує звільнити російських військовослужбовців, що служать в Україні, від кримінального покарання, пов'язаного зі справами, які активно розглядаються в російських судах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: