Український експорт: вікно відкривається?

Звинувачений у спробі підкупити Наєма нардеп Одарченко зник – САП

Середа, 18 вересня 2024, 16:44

Народний депутат Андрій Одарченко (раніше у фракції "Слуга народу"), обвинувачений у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найема, не з’явився до Вищого антикорупційного суду. Адвокати кажуть, що зв'язку з ним немає. Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціює оголошення нардепа в розшук.

Джерело: САП у соцмережах

Деталі: За даними прокуратури, про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним.

Реклама:

Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної у якості запобіжного заходу нардепу, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук.

Суд вирішив застосувати до нардепа привід на наступне судове засідання, яке призначено на 19 вересня на 08:00.

Що передувало:

РЕКЛАМА:
  • У листопаді 2023 року САП та НАБУ повідомили Одарченку, тоді ще нардепу від фракції "Слуги народу", про підозру у намаганні підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. Депутат хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Одарченко встиг дати Наєму, який співпрацював з правоохоронцями, частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно 10 тис. доларів.
  • Пізніше Одарченку обрали запобіжний захід у вигляді арешту із альтернативою застави у розмірі 15 млн грн, яку той сплатив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: