Український експорт: вікно відкривається?

Глава МЗС прибув з першим закордонним візитом до Румунії

Середа, 18 вересня 2024, 13:29
Глава МЗС прибув з першим закордонним візитом до Румунії
фото: Міністерство закордонних справ України

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав своє перше закордонне турне та прибув з візитом до Румунії, де зустрівся з румунською колегою Лумініцею Одобеску.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення в X (Twitter)

Деталі: Сибіга розповів, що вони обговорили енергетичну стійкість, Чорноморську безпеку, військову допомогу. 

Реклама:

"Дуже вдячні за румунську систему Patriot. Продовжуємо спільну роботу над просуванням Формули миру. Домовилися про взаємну повагу та найкращі європейські стандарти в захисті національних меншин обох країн", – зазначив він.

РЕКЛАМА:

"Для мене честь вітати Андрія Сибігу у Бухаресті з першим після призначення закордонним візитом", – написала очільниця МЗС Румунії. 

Одобеску зазначила, що підтвердила підтримку України з боку Румунії на тлі російської агресії та готовність Румунії підтримувати Україну на шляху до членства у ЄС. 

"Румунія зберігає прагнення далі розвивати наше двостороннє стратегічне партнерство в інтересах наших громадян та задля захисту прав людей, що належать до нацменшин обох наших країн",  – додала вона.

Як анонсували в МЗС, візит до Бухареста є першим пунктом у регіональному турне Андрія Сибіги.

Нагадаємо:

Верховна Рада проголосувала за призначення Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби 5 вересня. Перед тим, з квітня 2024-го, він був першим заступником глави МЗС, а до того – заступником керівника Офісу президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: