Прем’єр Вірменії допустив, що країна може взяти курс на вступ до ЄС

Марія Ємець, Ірина Балачук — Середа, 18 вересня 2024, 13:36

Вірменія може взяти курс на вступ до ЄС, якщо побачить реальні шанси на це, заявив прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян.

Джерело: "Європейська правда" з посилання на Armenpress

Деталі: Пашинян згадав свою давнішу заяву про те, що Вірменія "готова бути ближчою до ЄС настільки, наскільки ЄС вважає за можливе", і додав, що після того у порядку денному Вірменії заговорили про те, чи потрібно офіційно взяти курс на вступ до ЄС. 

Пряма мова прем’єра: "Але тут потрібно розуміти, що це не одностороння і навіть не двостороння дія. Нам потрібно бути дуже обережними у формулюванні проблем, щоб не створювати нових розчарувань для народу на шляху до вирішення цих проблем. Також потрібно фізично уявити собі членство Вірменії у ЄС".

Деталі: Пашинян переконаний, що продовження Вірменією демократичного курсу буде наближувати її до ЄС та інших західних партнерів, але не менш важливими для країни є і стосунки з сусідами у регіоні. 

"Наші майбутні відносини з тим же ЄС мають бути прозорими. Наміри наших партнерів у ЄС мають бути прозорими і так далі. В принципі я не можу виключати, що якщо ми побачимо більш-менш реальну можливість стати повноправним членом Євросоюзу, у тому числі утримуючи під контролем можливі загрози, що можуть виникнути на цьому шляху, то ми не упустимо цей момент", – сказав Пашинян. 

Передісторія:

Читайте також: Втеча з російських "обіймів": як Вірменія розпочинає шлях до членства в ЄС