Український експорт: вікно відкривається?

У Кремлі образились, що НАТО не сприйняло серйозно погрози Путіна щодо далекобійних ударів по РФ

Середа, 18 вересня 2024, 13:07
У Кремлі образились, що НАТО не сприйняло серйозно погрози Путіна щодо далекобійних ударів по РФ
Дмитро Пєсков, фото: Getty Images

Прессекретар правителя Росії  Дмитро Пєсков заявив, що позиція НАТО не сприймати серйозно слова Володимира Путіна про начебто наслідки дозволу Україні атакувати територію РФ далекобійною західною зброєю є "провокаційною і небезпечною".

Джерело: російський "Интефракс", пропагандисти "РИА Новости"

Пряма мова Пєскова: "Таке показне бажання не брати серйозно до уваги заяви російського президента - це крок абсолютно недалекоглядний, непрофесійний".

Реклама:

Деталі: За словами пресекретаря правителя країни-агресора, "ця позиція надзвичайно провокаційна і небезпечна.

Передісторія:

  • Перед цим Володимир Путін заявив, що нанесення ударів ЗСУ по Росії далекобійною зброєю буде означати пряму участь західних країн у війні, оскільки Україна начебто самотужки не може знаходити цілі без західної розвідки.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, у свою чергу, заявив, що рішення щодо дозволу Україні завдавати далекобійних ударів по території Росії залежатиме від окремих союзників. Він також підкреслив, що на війні завжди є ризики, але найбільший ризик для Європи – це перемога Росії в Україні.
  • Також глава уряду Британії Кір Стармер у відповідь на залякування Путіна заявив, що це глава РФ розпочав війну в Україні і він може закінчити її в будь-який момент.
  • У ЄС заявили, що погрози Путіна не змінять позиції Євросоюзу стосовно підтримки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: