Український експорт: вікно відкривається?

Генсек НАТО про далекобійні удари по РФ: Найбільший ризик для Європи – це перемога Росії

Понеділок, 16 вересня 2024, 21:59
Генсек НАТО про далекобійні удари по РФ: Найбільший ризик для Європи – це перемога Росії
Столтенберг. Ілюстративне фото: Getty Images

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо дозволу Україні завдавати далекобійних ударів по території Росії залежатиме від окремих союзників. Він також підкреслив, що на війні завжди є ризики, але найбільший ризик для Європи – це перемога Росії в Україні.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на слова Столтенберга в інтерв’ю LBC

Деталі: Генсек Альянсу, який незабаром має покинути цю посаду, привітав публічні дискусії останніх днів стосовно можливого дозволу Україні завдавати ударів про російській території далекобійною зброєю.

Реклама:

"Ці рішення мають ухвалювати окремі союзники, але важливо, щоб ми тісно консультувалися з цих питань", – додав він.

Коментуючи занепокоєння деяких союзників стосовно ризику ескалації війни в Україні, Столтенберг нагадав, що йдеться про "повномасштабну війну в Європі, розпочату Москвою".

"На війні немає варіантів без ризику. Але я продовжую вважати, що найбільшим ризиком для нас буде перемога президента Путіна в Україні", – підкреслив генсек.

ВІДЕО ДНЯ

Україна прагне використовувати далекобійні ракети для ураження російських авіабаз і військових об'єктів, які використовуються для нападів на українські міста.

Передісторія:

  • Раніше глава РФ Владімір Путін пригрозив, що дозвіл на далекобійні удари Києву "означатиме, що країни НАТО, Сполучені Штати і європейські країни перебувають у стані війни з Росією".
  • Глава МЗС України Андрій Сибіга переконаний, що союзники повинні посилити підтримку Києва попри погрози російського лідера Владіміра Путіна, оскільки попри слова він нічого не робить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: