Байден заявив про полегшення, що Трамп не постраждав під час імовірного замаху

Ольга Глущенко — Понеділок, 16 вересня 2024, 04:08

Президент США Джо Байден високо оцінив роботу Секретної служби та правоохоронних органів після замаху на колишнього президента Дональда Трампа, заявивши, що відчув "полегшення", почувши, що Трамп не постраждав.

Джерело: CNN із посиланням на заяву Байдена

Пряма мова Байдена: "Моя команда поінформувала мене про те, що сьогодні розслідують федеральні правоохоронні органи щодо можливого замаху на вбивство колишнього президента Трампа.

Підозрюваний перебуває під вартою, і я високо оцінюю роботу Секретної служби та їхніх партнерів з правоохоронних органів за їхню пильність та зусилля, спрямовані на забезпечення безпеки колишнього президента та його оточення.

Я відчуваю полегшення від того, що колишній президент не постраждав".

Деталі: Байден також засудив політичне насильство та "будь-яке насильство" і сказав, що доручив своїй команді забезпечити Секретну службу всіма необхідними ресурсами для захисту колишнього президента.

Пряма мова Байдена: "Як я вже неодноразово говорив, у нашій країні немає місця політичному насильству або будь-якому насильству, і я доручив своїй команді продовжувати гарантувати, що Секретна служба має всі ресурси, можливостіта захисні заходи, необхідні для забезпечення подальшої безпеки колишнього президента".

Що передувало: Після стрілянини на полі для гольфу біля Трампа спецслужби, зокрема ФБР, розслідують можливий замах на Трампа.

Нагадаємо: Трамп дістав поранення вуха під час замаху в Пенсільванії 13 липня.