ISW проаналізував контратаки росіян у Курській області

Четвер, 12 вересня 2024, 05:44
ISW проаналізував контратаки росіян у Курській області
карта ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що війська РФ мають намір перерізати український наступ у Курській області перед скоординованою операцією з витіснення Сил оборони.

Джерело: ISW

Дослівно: "Російські війська почали контратаки вздовж західного краю українського наступу в Курській області і, за повідомленнями, захопили кілька населених пунктів на північний схід і південь від Коренево 10 і 11 вересня.

Реклама:

Розмір, масштаб і потенційні перспективи російських контрнаступів у Курській області 11 вересня незрозумілі, і на момент написання цього звіту ситуація залишається нестабільною. Наразі передчасно робити висновки про нові контратаки Росії, і ISW продовжуватиме стежити за розвитком ситуації".

Деталі: Геолокаційні дані, опубліковані 11 вересня, вказують на те, що російські війська відновили позиції на схід від Журавлів (на північний схід від Коренево).

Кілька російських джерел стверджували, що російські війська повністю захопили Снагость, але ISW не бачив візуального підтвердження цих тверджень.

ВІДЕО ДНЯ

За повідомленнями, українські війська почали нові атаки проти російського контрнаступу на захід від Снагості і по всій українській ділянці фронту в Курській області.

Дослівно: "Наявні візуальні докази свідчать про те, що російські війська, які контратакують у Курській області, діють ротними підрозділами і, можливо, використовують елементи більш досвідчених у бойових діях підрозділів для проведення контратак".

"Російські війська можуть мати намір тимчасово перерізати український наступ у Курській області, перш ніж розпочати більш організовану і добре оснащену операцію з витіснення українських сил з російської території".

Деталі: Аналітики вказують на те, що наразі російські війська проводять контратаки вздовж західного краю українського виступу в Курській області, на ділянці, яка в основному складається з полів і невеликих населених пунктів.

Разом з тим, експерти припускають, що російські війська намагаються зайняти більш тактично вигідні позиції під час цих початкових контратак, перш ніж розпочати більш широку контрнаступальну операцію проти українських сил, що діють на північний схід від Кореневого і поблизу Суджі.

У звіті також повідомляють, що російські війська можуть мати намір перерізати український виступ і просунутися до кордону на південний схід від Снагоста, щоб ускладнити існуючі українські логістичні маршрути і позиції вогневої підтримки ближче до кордону, перш ніж почати більш масштабну контрнаступальну операцію.

Дослівно: "Було б передчасно оцінювати вплив двох днів російських контратак на місячне українське вторгнення в Курську область, особливо на тлі триваючих українських транскордонних атак, і ISW продовжить оцінювати вплив російських контратак найближчими днями".

Ключові висновки ISW за 11 вересня:

  • Російські війська почали контратаки вздовж західного краю українського наступу в Курській області і, за повідомленнями, захопили кілька населених пунктів на північний схід і південь від Коренево 10 і 11 вересня.
  • Наявні візуальні свідчення вказують на те, що російські війська, які контратакують у Курській області, діють у складі ротних підрозділів і, можливо, використовують для проведення контратак елементи більш досвідчених у бойових діях підрозділів.
  • Російські війська можуть мати намір тимчасово перерізати українську лінію фронту в Курській області, перш ніж розпочати більш організовану і добре оснащену операцію з витіснення українських сил з російської території.
  • Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девіт Ламмі прибули до Києва 11 вересня і підтвердили підтримку України, але не прояснили поточну політику Заходу щодо здатності України завдавати удари по військових об'єктах у Росії наданою зброєю.
  • Китай продовжує просувати свій альтернативний мирний план щодо війни в Україні.
  • Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив свою підтримку Україні 11 вересня.
  • Нещодавно російські війська просунулися на південний схід від Куп'янська, поблизу Торецька та Покровська.
  • Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" полковник Віталій Саранцев повідомив 11 вересня, що російські війська поповнюють свої тактичні, оперативні та стратегічні резерви.
  • Російська окупаційна влада незаконно провела регіональні вибори в окупованому Криму з 6 по 8 вересня і, ймовірно, сфабрикувала підвищену явку виборців, щоб заявити про широку підтримку населенням незаконної окупації Криму Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: