Український експорт: вікно відкривається?

Медведєв пригрозив Німеччині російськими танками в Берліні

П'ятниця, 9 серпня 2024, 21:49
Медведєв пригрозив Німеччині російськими танками в Берліні
дмитро медведєв. фото: Getty Images

Заступник голови Ради нацбезпеки РФ Дмитро Медведєв погрожує Німеччині, що російські танки можуть "з'явитися" біля Рейхстагу в центрі Берліна.

Джерело: Медведєв у мережі Х

Дослівно: "Німецька газета Bild опублікувала реваншистську статтю, в якій з гордістю повідомляє про повернення німецьких танків на російську землю. У відповідь ми зробимо все, щоб новітні російські танки з'явилися на Площі Республіки".

Реклама:

Деталі: Площа Республіки розташована в центрі німецької столиці Берліна, перед будівлею Рейхстагу.

У статті Bild, про яку згадує Медведєв, йдеться про військову операцію в Курській області.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".
  • Українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала.
  • 8 серпня російське Міноборони підтвердило просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.
  • Увечері 9 серпня в соцмережах з'явилось відео з українськими бійцями, які стоять біля філії "Газпрому" та стверджують, що взяли під контроль місто Суджа Курської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: