НАТО закликало Росію вивести свої війська з окупованих територій Грузії

Середа, 7 серпня 2024, 14:10
НАТО закликало Росію вивести свої війська з окупованих територій Грузії
Ілюстративне фото: Getty Images

У НАТО заявили про повну підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії та закликали Росію вивести свої війська з території Південної Осетії й Абхазії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на допис речниці НАТО Фари Дахлалла у X(Twitter) 

Деталі: Вона наголосила, що Південна Осетія та Абхазія є частинами Грузії попри багаторічну окупацію.

Реклама:

"Ми закликаємо Росію вивести війська, які вона розмістила в Грузії без її згоди. Південна Осетія і Абхазія є частиною Грузії, незважаючи на 16 років російської окупації. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії", – написала речниця НАТО.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • Росія ввела свої війська на територію Грузії 7 серпня 2008 року. За підсумками війни Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією. 26 серпня 2008 року Росія визнала "незалежність" регіонів.
  • Міністерство закордонних справ України також опублікувало заяву з нагоди 16-ї річниці російської агресії проти Грузії, в якій наголосило на незмінності кремлівської політики імперіалізму на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі.
  • В свою чергу головний дипломат ЄС Жозеп Боррель у заяві до 16-ї річниці російсько-грузинської війни 2008 року засудив окупацію та закликав до мирного розв’язання незавершеного конфлікту. 

Детальніше про події російсько-грузинської війни читайте у статті, яку "ЄвроПравда" підготувала до десятої річниці: 10 років після війни з Росією. Чого досягла та на що сподівається Грузія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: