Український експорт: вікно відкривається?

NYT: Цього року Україна зможе задіяти на полі бою не більше 10 літаків F-16

Неділя, 4 серпня 2024, 21:27
NYT: Цього року Україна зможе задіяти на полі бою не більше 10 літаків F-16
літаки F-16 в українському небі, фото ОП

За даними американських посадовців, на яких посилається The New York Times, цього року Україна зможе використати на полі бою не більше 10 винищувачів F-16.

Джерело: The New York Times із посиланням на джерела

Деталі: Видання підкреслює, що президент Володимир Зеленський у своєму повідомленні про прибуття F-16 не назвав їхню кількість і не вказав, чи виконували вони вже бойові завдання в Україні.

Реклама:

Американський посадовець на умовах анонімності заявив NYT, що 6 пілотів здійснюють випробувальні польоти на стількох же літаках у "незаперечному" повітряному просторі України. За його словами, українські пілоти звикають до операцій у невеликих масштабах і ще не брали участі в бойових діях проти росіян.

Як пише видання, на думку експертів, нестача підготовлених пілотів і обмежена кількість літаків обмежуватиме їхній безпосередній вплив на полі бою.

За словами американських посадовців, близько 20 українських пілотів, як очікується, будуть здатні літати на цих літаках цього року.

ВІДЕО ДНЯ

"Це дозволило б Україні задіяти в бою лише близько 10 F-16, враховуючи, що кожен літак потребує щонайменше двох пілотів", – йдеться в публікації.

Що передувало: У неділю президент Володимир Зеленський підтвердив прибуття винищувачів F-16 в Україну.

31 липня джерела агентства Bloomberg повідомили, що в Україну прибула перша партія винищувачів F-16.

4 серпня видання The Economist написало, що Україна отримала перші десять з можливих 79 літаків F-16 в останній день липня, а до кінця 2024 року Україна має отримати 20 таких винищувачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: