Заходу треба змінити "підтримку війни" на "підтримку перемоги України" – міністр оборони Естонії

Субота, 31 серпня 2024, 14:52
Заходу треба змінити підтримку війни на підтримку перемоги України – міністр оборони Естонії
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Фото з Facebook

Фундаментальною проблемою підтримки України з боку Заходу є відсутність політичного рішення про мету цієї підтримки, тому нині треба змінити "підтримку війни" на "підтримку перемоги України", заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Джерело: кореспондент "Європейської правди" з посиланням на заяву Певкура під час конференції GLOBSEC у Празі

Деталі: За словами кореспондента, міністр втрутився у дискусії про "стратегічну невизначеність" допомоги Україні з боку Заходу, коли західні партнери кажуть про надання Україні "тієї допомоги, яка потрібна" і "настільки довго, наскільки необхідно", але свідомо не зазначають, чого саме треба досягти, щоби не обмежувати фінал війни.

Реклама:

Певкур підкреслив, що через цю невизначеність Захід насправді не надає Україні те, чого вона потребує.

"Ключове питання, на яке ми, політики, маємо відповісти для себе самих – чи ми хочемо, щоби Україна воювала, чи щоби Україна перемогла. Нам бракує політичного рішення про те, що ми хочемо саме перемоги України. Якщо ухвалити це рішення, то стають зрозумілими подальші кроки", – наголосив він.

Він переконаний – якщо визначити перемогу України як мету, то Захід зможе ухвалити стратегію перемоги. Певкур підкреслив, що Естонія, яка офіційно прагне саме перемоги України, ці кроки зробила.

ВІДЕО ДНЯ

"Стратегія, яку ми пропонуємо, каже зокрема, що ми маємо витрачати 0,25% ВВП на допомогу Україні", – заявив міністр, висловивши переконання, що цього буде достатньо для постачання зброї, яку потребує Україна.

"Проблема – не у нібито відсутності стратегії в Україні: Україна знає, що робити. Проблема у відсутності грошей і відсутності зброї. І також є ідіотські обмеження, які не розумію", – додав він.

Як відомо, на Заході невелика кількість політиків і посадовців публічно закликають говорити про підтримку України до її перемоги у війні над Росією. Серед них – новий прем’єр Естонії Крістен Міхал.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про бажання представити американському колезі Джо Байдену, а також кандидатам у президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу План перемоги України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: