У Кремлі стверджують, що не бояться арешту Путіна під час візиту до Монголії

П'ятниця, 30 серпня 2024, 15:27
У Кремлі стверджують, що не бояться арешту Путіна під час візиту до Монголії
Дмитро Пєсков, фото: Getty Images

Прессекретар правителя Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не переймаються з приводу поїздки Володимира Путіна в Монголію, яка визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

Джерело: Bloomberg, пропагандисти "РИА Новости", Meduza

Деталі: Відповідаючи на запитання про те, чи мали місце переговори з владою Монголії щодо ордера на арешт Путіна, який видав МКС, Пєсков відповів: "Зрозуміло, всі аспекти візиту ретельно готувалися".

Реклама:

Він також запевнив, що у Кремля "прекрасний діалог із нашими друзями з Монголії".

За словами двох людей, знайомих з підготовкою Кремля, Путін отримав запевнення від Монголії, що він не буде заарештований за ордером Міжнародного кримінального суду.

"Путін їде до Монголії під китайські гарантії безпеки", - сказав Станіслав Бєлковський, колишній політичний радник Кремля, а нині критик російського уряду. "Монголія не піде проти Китаю, навіть якщо вона не хоче сваритися зі США".

ВІДЕО ДНЯ

Росія має намір побудувати новий газопровід "Сила Сибіру 2" через Монголію до Китаю.

Нагадаємо: Володимир Путін збирається приїхати в Монголію 3 вересня. Це буде його перший візит до країни, яка підписала Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС), з березня 2023 року, коли цей суд видав ордер на арешт правителя Росії.

Візит Путіна відбудеться лише через 6 місяців після того, як перший монгольський суддя в МКС обійняв свою посаду в суді.

Президент країни Хурелсух Ухнаа привітав цю подію як доказ "зростаючої репутації та зміцнення статусу Монголії на міжнародній арені".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: