Боррель: Кожна держава ЄС вирішуватиме щодо зняття обмежень на удари України по РФ

Четвер, 29 серпня 2024, 21:57
Боррель: Кожна держава ЄС вирішуватиме щодо зняття обмежень на удари України по РФ
Фото: Getty Images

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що міністри закордонних справ Європейського Союзу на засіданні у Брюсселі в четвер, 29 серпня, обговорили можливе зняття з України обмежень на удари по цілях у Росії та прийшли до висновку, що рішення прийматиме кожна країна ЄС.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова: "Зрештою, висновок полягає в тому, що це – рішення окремої держави, і держави-члени хочуть, аби це й далі було рішенням окремих держав. І кожна з них ухвалюватиме рішення, яке вважає доцільним".

Реклама:

Деталі: Топдипломат Євросоюзу звернув увагу, що деякі держави-члени ЄС не надають Україні далекобійних ракет, "тож це не те рішення, в якому вони мають будь-яку практичну залученість".

"Тож це не рішення на європейському рівні", – констатував Боррель.

Голова МЗС Дмитро Кулеба перед початком зустрічі міністрів говорив, що офіційний Київ розраховує добитися згоди партнерів на застосування далекобійних ракет по цілях на території Росії та вчасно отримати такі спроможності.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Днями неофіційно повідомляли, що Україна планує надати Білому дому перелік цілей в Росії для ракет ATACMS у спробі переконати Байдена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: