Україна покаже США список цілей в РФ для ATACMS, щоб отримати дозвіл на удари від Байдена – ЗМІ   

Вівторок, 27 серпня 2024, 13:17
Україна покаже США список цілей в РФ для ATACMS, щоб отримати дозвіл на удари від Байдена – ЗМІ   
Запуск ракети ATACMS з пускової установки M270 MLRS. Фото wikipedia.org

Україна планує передати адміністрації президента Джо Байдена перелік цілей в глибині території Росії, щоб у такий спосіб спробувати переконати США зняти обмеження на застосування американської зброї.

Джерело: Європейська правда з посилання на Politico

Деталі: Видання пише, що не перший подібний список, підготовлений Києвом, але він буде більш детальним. 

Реклама:

Зазначаються, що перелік цілей нібито хочуть показати американським колегам уже цього тижня, коли міністр оборони України Рустем Умєров і керівник Офісу президента Андрій Єрмак відвідають Вашингтон.

Співрозмовники Politico кажуть, що у списку буде декілька дуже "жирних" цілей, які можна було б дістати за допомогою американських далекобійних ракет, і у Києві сподіваються таким кроком – наданням списку – врешті переконати президента Байдена зняти обмеження.  

У Білому домі – окрім побоювань ескалації – свою позицію пояснюють ще й тим, що у такому дозволі буде "мало тактичних переваг", оскільки РФ виводить важливі цілі з зони можливого ураження. До того там вважають, що ж Україні бракуватиме ракет ATACMS з тих, які США можуть передати, для завдання ударів і по цілях в окупованому Криму, і на території Росії. В адміністрації Байдена вважають, що кампанія ударів України по цілях у Криму є результативною.  

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • На брифінгу 26 серпня речник Ради з нацбезпеки Джон Кірбі сказав, що змін у політиці США щодо застосування Україною переданої зброї не було
  • Проте деякі українські депутати і посадовці кажуть, що бачать ознаки того, що у Вашингтоні думають про зняття обмежень ближчим часом. 
  • Раніше WP повідомляли, що Україна на тлі операції у Курській області активізувала прохання до адміністрації Байдена дозволити бити ATACMS по аеродромах російської авіації на території РФ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: