На Черкащині й у Києві викрили двох паліїв автомобілів військових

Анастасія Проц — Понеділок, 26 серпня 2024, 17:54

Правоохоронці затримали на Черкащині та у Києві двох чоловіків за підозрою в підпалі автомобіля військовослужбовців на замовлення окупантів. 

Джерело: Офіс генерального прокурора, Служба безпеки України

Дослівно ОГП: "За даними слідства, 27-річний киянин та 25-річний житель Уманського району на початку серпня 2024 року погодилися на пропозицію замовників підпалити автомобілі військовослужбовців. Грошова винагорода в обох випадках становила 1000 доларів США".

Деталі: Зазначається, що у столиці чоловік в обмін на гроші від окупантів погодився підпалити автомобіль Jeep Grand Cherokee. Зловмисник спершу сфотографував авто та надіслав замовнику у Telegram. Отримавши погодження на підпал цієї автівки, він взяв з дому підготовлену рідину для розпалювання вогню, вночі облив капот і підпалив.

фото: Київська міська прокуратура

Втім, замість обіцяних грошей представник РФ почав погрожувати зловмиснику, що "зіллє" їхнє листування українським правоохоронцям. Таким чином росіянин хотів "мотивувати" свого поплічника продовжити серію підпалів у Києві.

фото: СБУ

Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманого до підпалу ще одного автомобіля ЗСУ в Печерському районі.

На Черкащині чоловік підпалив автівку Держприкордонслужби України.За даними слідства, авто перебувало на СТО, де проходило техобслуговування після виконання службових завдань. Провівши дорозвідку, підозрюваний вдягнув для маскування плащ-дощовик, прибув на локацію та підпалив авто. Зазначається, що для вчинення злочину він використав  заздалегідь підготовлену легкозаймисту суміш.

фото: Київська міська прокуратура

Після підпалу зловмисник втік, однак правоохоронці оперативно ідентифікували чоловіка та встановили його місцезнаходження.

фото: Черкаська обласна  прокуратура

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.