ЗМІ: Авіабазі НАТО у Німеччині, ймовірно, загрожувала російська диверсія 

Понеділок, 26 серпня 2024, 17:09
ЗМІ: Авіабазі НАТО у Німеччині, ймовірно, загрожувала російська диверсія 
Ілюстративне фото: Getty Images

Агентство DPA із власних джерел у німецьких безпекових колах довідалось, що авіабазі НАТО в Гайленкірхені, де минулого тижня підвищували рівень тривоги, ймовірно, загрожувала російська диверсія з безпілотником.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на публікацію Morgenpost

Деталі: Агентство зазначило, що щодо бази у Гайленкірхені були висновки розвідки, згідно з якими ймовірною вважалася загроза "російського диверсійного акту".

Реклама:

Від джерел агентство дізналося, що німецькі розвідники отримали наведення від іноземної розвідувальної служби "про підготовчі дії до ймовірного російського диверсійного акту проти бази НАТО з використанням безпілотника".

Минулого тижня штаб-квартира НАТО в Брюсселі, як і сама авіабаза у Гайленкірхені, зберігала мовчання щодо можливої загрози.

Речник бази відкинув припущення про польоти безпілотників як "абсурдні", а розслідування взяла на себе поліція Кельна. Федеральна прокуратура не розслідує цю справу.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • Минулого тижня авіабаза НАТО в Гайленкірхені у Північному Рейні-Вестфалії посилила заходи безпеки через можливу загрозу. Це зробили із запобіжною метою після того, як американська розвідка попередила про можливий напад на базу. 
  • Після того, як нічого не сталося, в п'ятницю рівень безпеки був знову знижений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: