На Покровському напрямку росіяни найбільше атакували біля Новогродівки – Генштаб

Неділя, 25 серпня 2024, 23:44
На Покровському напрямку росіяни найбільше атакували біля Новогродівки – Генштаб
ілюстративне фото Генштабу ЗСУ

На Покровському напрямку в неділю зафіксовано 41 ворожу атаку, майже половина з них відбулися біля Новогродівки.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 22 годину

Деталі: Загалом від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, але ворог у неділю активізувався також на Лиманському і Курахівському напрямках.

Реклама:

Російські загарбники завдали одного удару трьома ракетами та 58 авіаударів, скинувши 95 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 436 дронів-камікадзе та здійснили 3169 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку відбулося чотири ворожих штурми неподалік Вовчанська та Липців.

За наявною на цей час інформацією, українські захисники на Харківському напрямку ліквідували та поранили 76 окупантів, знищили два танки, артилерійську систему, 32 БпЛА, п’ять автомобілів та сім одиниць спеціальної техніки, також було пошкоджено дев’ять артилерійських систем та три автомобіля.

ВІДЕО ДНЯ

На Куп’янському напрямку ворог 13 разів атакував українські оборонні рубежі біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Лозової та Стельмахівки. Одинадцять боїв завершено, два – тривають.

На Лиманському напрямку впродовж дня відбулося 21 боєзіткнення. Російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу семи різних населених пунктів. Концентрували зусилля у районах Невського і Дружелюбівки – провели в сумі 13 атак.

На Сіверському напрямку оборонці української землі відбили шість ворожих штурмів у районах Білогорівки, Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки. Ще один бій зараз триває неподалік Іванодар’ївки.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв. Основні зусилля ворог прикладав у районі Часового Яру, де провів сім безуспішних штурмів.

На Торецькому напрямку росіяни сім разів атакували українські війська біля Неліпівки та Торецька. Чотири атаки зупинено, три штурми у районі Неліпівки досі тривають. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точився 41 бій у районах восьми населених пунктів. Майже половину атак ворог сконцентрував біля Новогродівки. Сили оборони загалом на напрямку відбили вже 37 штурмів, Атаки окупантів ще тривають неподалік Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового і у бік Сухої Балки.

Попередньо, в неділю на цьому напрямку було знешкоджено 254 окупанта. Також знищено дві ББМ, дві артилерійські системи,  три БпЛА та 15 одиниць автотранспорту. До того ж, пошкоджено БТР, артилерійську систему, 120-мм міномет та три одиниці автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог 18 разів атакував українські позиції поблизу Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки та Костянтинівки. Українські воїни знищили чотири та пошкодили три бойових машини піхоти ворога. Окрім того, окупанти назавжди втратили шість автомобілів та 25 військовослужбовців. Підрахунок поранених триває.

На Времівському напрямку противник здійснив дев’ять наступальних і штурмових дій у бік Вугледара та Водяного. Один бій триває.

На Придніпровському напрямку ворог не мав успіху, двічі атакуючи позиції українських підрозділів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: