Байден у розмові з Зеленським повідомив про новий пакет допомоги США

П'ятниця, 23 серпня 2024, 22:06
Байден у розмові з Зеленським повідомив про новий пакет допомоги США
Джо Байден, Володимир Зеленський, фото: Getty Images

Президент США Джо Байден зателефонував українському візаві Володимиру Зеленському з нагоди Дня незалежності України, підтвердив виділення нового пакета військової допомоги та висловив непохитну підтримку народу України.

Джерело: "Європейська правда" з посилання на повідомлення Білого дому, Зеленський у Telegram

Деталі: Байден зазначив, що під час розмови із Зеленським висловив непохитну підтримку народу України з боку Америки, а також підтвердив, що Україна залишиться "вільною, суверенною і незалежною країною".

Реклама:

Він додав, що США до кінця четверга оголосять про новий пакет військової допомоги Україні.

"Пакет містить ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури України; обладнання для боротьби з безпілотниками і протитанкові ракети для захисту від тактики Росії на полі бою, що змінюється; а також боєприпаси для солдатів на передовій і мобільні ракетні комплекси, які їх захищають", – перелічив Байден.

Американський президент також згадав про запроваджені санкції проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які сприяють незаконній війні Росії.

ВІДЕО ДНЯ

ЗМІ раніше писали, що новий пакет військової допомоги США міститиме обладнання вартістю до 125 мільйонів доларів, яке доправлять зі складів американської армії.

Оновлено. Зеленський також повідомив про розмову з Байденом, під час якої подякував за теплі привітання та непохитну американську підтримку.

Пряма мова Зеленського: "Зокрема, дякую за ухвалення Сполученими Штатами сьогодні чергового санкційного пакета проти паливно-енергетичного та металургійного секторів, фінансової сфери та російського ВПК. Санкційний тиск на Росію має посилюватися й надалі".

Деталі: Також Зеленський відзначив виділення нового пакету оборонної підтримки від США. За його словами, Україна критично потребує постачання зброї з оголошених пакетів, зокрема додаткових систем ППО для надійного захисту міст, громад і критичної інфраструктури. "Скоординували наші подальші двосторонні контакти", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо: Останній пакет військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів США оголошували наприкінці липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: