Угорщина все ще не пояснила ЄС спрощення в'їзду для росіян і білорусів – ЗМІ

Вівторок, 20 серпня 2024, 10:15
Угорщина все ще не пояснила ЄС спрощення в'їзду для росіян і білорусів – ЗМІ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з Facebook

Угорщина досі ще не надала пояснень ЄС щодо свого рішення про спрощення вимог в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Euractiv  

Деталі: Повідомляється, що 19 серпня закінчився термін, встановлений Європейською комісією для надання Угорщиною відповіді на питання про пом'якшення умов в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Реклама:

Єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон на початку серпня надіслала листа своєму угорському колезі Шандору Пінтеру з проханням пояснити зміни, внесені до імміграційної схеми Угорщини.

У ньому Йоганссон попросила Будапешт відповісти на додаток із запитаннями "не пізніше 19 серпня".

Представник Єврокомісії підтвердив Euractiv, що станом на другу половину дня 19 серпня відповіді від угорської сторони ще не було.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Минулого тижня країни Балтії та Північної Європи звернулися до Єврокомісії з листом, в якому висловили занепокоєння рішенням Угорщини про пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі.
  • Найбільша група Європарламенту, Європейська народна партія, перед цим поскаржилася, що послаблення правил може створити "серйозні лазівки для шпигунської діяльності".
  • Водночас глава угорського МЗС Петер Сійярто переконаний, що рішення Будапешта щодо спрощеного в'їзду для росіян та білорусів, не становить ризику для Шенгенської зони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: