Сійярто переконує, що росіяни та білоруси в Угорщині ніяк не загрожують ЄС

Понеділок, 19 серпня 2024, 08:57
Сійярто переконує, що росіяни та білоруси в Угорщині ніяк не загрожують ЄС
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Фото з Facebook

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що рішення його країни щодо спрощеного в'їзду для росіян та білорусів не становить жодних ризиків для Шенгенської зони.

Джерело: "Європейська правда" з посилання на пост чиновника у Facebook

Деталі: Сійярто звинуватив країни, які критикують це рішення Угорщини, у "кампанії брехні" проти його країни.

Реклама:

Пряма мова угорського міністра: "Правда полягає в тому, що включення громадян Росії та Білорусі до програми "Національна карта" не становить жодного ризику для безпеки Шенгенської зони, оскільки вони і надалі підлягатимуть ретельним перевіркам при в'їзді та перебуванні в Угорщині".

Деталі: Він переконує, що будь-які твердження про протилежне "з боку наших провоєнних колег у Північній Європі та країнах Балтії є чистісінькою брехнею".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Минулого тижня країни Балтії та Північної Європи звернулися до Єврокомісії з листом, в якому висловили занепокоєння рішенням Угорщини про пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі.
  • 1 серпня ЄС зажадав від Угорщини відреагувати на побоювання, що рішення Будапешта про пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі підвищує ризик шпигунства в блоці.
  • Найбільша група Європарламенту, Європейська народна партія, перед цим поскаржилася, що послаблення правил може створити "серйозні лазівки для шпигунської діяльності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: