У Лівані стався тотальний блекаут

Неділя, 18 серпня 2024, 03:12
У Лівані стався тотальний блекаут
фото: Pixabay

У Лівані сталося "повне відключення електроенергії" по всій країні після того, як державна енергетична компанія заявила, що у неї закінчився газойль.

Джерело: Bloomberg

Деталі: Відключення світла відбулося на тлі посилення обстрілів між Хезболлою та Ізраїлем.

Реклама:

Ліванська компанія Electricite Du Liban заявила, що останній енергоблок електростанції в Захрані був "примусово вимкнений", і що відключення електроенергії вплине на аеропорт, порти, водяні насоси, каналізаційні системи і в'язниці країни, повідомило в суботу ліванське державне Національне інформаційне агентство.

В EDL запевнили, що як тільки мазут буде поставлено, робота блоків електростанції відновиться, і згодом електроенергія та електропостачання будуть поступово відновлені до попереднього рівня.

Тимчасовий виконавець обов'язків міністра енергетики Лівану Валід Фаяд повідомив, що світло в країні повернеться протягом 24-48 годин.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: 

  • Ізраїльські військові перебувають у стані підвищеної бойової готовності перед можливим ударом у відповідь з боку Ірану і Хезболли. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху провів нараду, на якій оцінив підготовку командування Армії оборони Ізраїлю.
  • Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: