Трамп має намір відсудити у Мін'юсту США та ФБР $115 млн у справі про секретні документи

Вівторок, 13 серпня 2024, 19:12
Трамп має намір відсудити у Мін'юсту США та ФБР $115 млн у справі про секретні документи
Трамп. Ілюстративне фото: Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп планує подати позов проти Міністерства юстиції та ФБР, звинувачуючи їх у "зловмисному політичному переслідуванні" у справі щодо неналежного зберігання секретних документів у його резиденції у Флориді.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на телеканал Fox News та NBC News

Деталі: У повідомленні адвокат експрезидента США, колишній юрист Білого дому Деніел Епштайн звинувачує керівництво Мін'юсту та спецпрокурора Джека Сміта у "зловмисному політичному переслідуванні, спрямованому на те, щоб вплинути на результат виборів і не допустити переобрання Трампа".

Реклама:

Стверджується, що санкціонований судом обшук агентами ФБР резиденції Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді у серпні 2022 року був незаконним, оскільки експрезидент начебто був готовий передати документи слідству в разі потреби.

Дії Мін’юсту також називають незаконними з огляду на те, що призначена Трампом окружна суддя Флориди Ейлін Кеннон нещодавно постановила закрити справу – після рішення Верховного суду США, який переглянув юридичні межі президентського імунітету.

З огляду на це Трамп хоче відсудити у федеральних відомств 100 мільйонів доларів компенсації та ще 15 мільйонів доларів відшкодувань юридичних витрат у справі.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • Справа стосується неналежного зберігання експрезидентом США секретних документів у своїй резиденції Мар-а-Лаго у Флориді.
  • Трампу загалом висунули 37 пунктів обвинувачення у зв’язку зі свідомим приховуванням інформації про національну оборону, змову з метою перешкоджання органам юстиції, приховуванні документа у межах федерального розслідування та з корупційним елементом, а також наданні неправдивих заяв.
  • Найтяжчі з цих пунктів, пов’язані з приховуванням документів, передбачають покарання до 20 років позбавлення волі.
  • Міністерство юстиції США минулого місяця заявило, що подасть апеляцію на рішення Ейлін Кеннон, яка постановила закрити справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: